Onderscheidingen

Winnaar verkiezing "De Lekkerste BalGehakt van Nederland 2016"

Culinaire Slagerij Wapenaar maakt lekkerste Bal Gehakt van 2016


 

Culinaire Slagerij Wapenaar in Vlaardingen heeft de Lekkerste gehaktballen. Hij won de eerste prijs in de landelijke wedstrijd "De Lekkerste BalGehakt van Nederland 2016" . TV-kok en schrijver Julius Jaspers riep Edwin Wapenaar, samen met broer Arno, op 10 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de VAS-beurs in Amsterdam.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Lees hier het hele artikel op NU.nl 

Drie sterren slager

In november 2014 wisten wij bij de wedstrijd Slager met Ster (de Michelinsterren voor slagers) het maximaal haalbare aantal van 3 sterren in de wacht te slepen. In heel Nederland hebben slechts 7 slagers de 3 sterrenstatus behaald.

Slagerij van het jaar

Onze manier van werken heeft ertoe geleid dat wij al vier maal finalist zijn geweest bij de verkiezing ”Slagerij van het Jaar” en in 2008 werden verkozen tot Beste Slagerij van Nederland.
Bekijk hier het gehele bericht.

Vakwedstrijden

Door de jaren heen zijn onze producten op nationale en internationale vakwedstrijden meerdere malen met goud onderscheiden. Wij doen regelmatig mee aan deze wedstrijden om de smaak en kwaliteit van onze producten te (laten) keuren. Zo weten niet alleen wij, maar ook u, dat onze producten aan de hoogste eisen voldoen.

De volgende producten hebben in de loop der jaren een gouden onderscheiding gehaald: scharrel rundvlees kroket, erwtensoep, scharrel runderhachee, scharrel leverworst, ambachtelijke scharrel beenham, scharrel gekookte worst, Limousin corned beef en Limousin runderrookvlees, lasagne della casa, gourmetschotel, party salade schotel, scharrel rookworst.

Beste gehaktbal

Tijdens de wedstrijd “de lekkerste gehaktbal van Nederland “hebben wij de derde prijs weten te behalen.

Meesterslager

Arno Wapenaar is sinds 2005 Patron-Meesterslager.
De Vereniging Nederlandse Meesterslagers is een samenwerkingsverband van ambachtelijke slagers die op een breed culinair vlak het ambacht willen opwaarderen. De vereniging wil tevens fungeren als een voorbeeldfunctie voor collega’s en de branche. De leden van de vereniging zijn toegelaten op persoonlijke titel en vakmanschap, gekoppeld aan een representatieve, trendzettende en moderne winkel.

Op breed culinair vlak dienen de leden- naast hun kennis over vlees, vleeswaren en worstsoorten- bekend te zijn met of geschoold te zijn op o.a. moderne kooktechnieken, wijnassortiment, groente en fruit, visspecialiteiten, kaassoorten, brood en broodjes, salades en maaltijden. Het vergaren van deze kennis is een continu proces. Meerdere malen per jaar gaan de Meesterslagers naar nationale en internationale vakcursussen en bij bijzondere vakmensen in de voeding op bezoek.

De winkel van een Meesterslager moet voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Hierbij wordt tevens gelet op presentatie, aanbod, personeel, uitstraling, communicatie, vakmanschap en service. Tweejaarlijks worden de Meesterslager door onafhankelijke keurmeesters hierop gecontroleerd om de hoogste titel binnen de slagersbranche te mogen blijven dragen. Arno Wapenaar draagt de titel Meesterslager met trots!

lees meer


Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!!

Bekijk onze laatste aanbiedingen, nieuw assortiment en blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief.